S&B HISTORIE (SINDS 1955)

In 1955 startten de heren Sprenger en Brommer in een pittoresk grachtenpand aan het Luttik Oudorp in Alkmaar een productiebedrijf voor o.a. ragers en kretsborstels voor de “professionele” gebruiker.

Toen de borstels letterlijk uit het dakraam kwamen, werd midden 60’er jaren opdracht gegeven een groter pand aan de Kitmanstraat op industrieterrein Overdie te bouwen.

EXPANSIE

Dit pand werd diverse keren vergroot en in 1999 werd een verdubbeling van het vloeroppervlak gerealiseerd.

Toenemende exportactiviteiten waren aanleiding om de naam Sprenger en Brommer te wijzigen in:
“S&B International”

Toch is en blijft voor velen de naam Sprenger & Brommer onuitwisbaar en synoniem voor technische borstels.

DE MEERWAARDE VAN EEN SPECIALIST.

S&B heeft zich ontwikkeld tot een echte specialist op het gebied van borstelwerk. Voor een deskundig advies en vakkundige oplossing bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan, als ‘partner in productie’, met onze expertise voor onze klanten gereed. De veronderstelling dat een specialist duurder is dan een ‘totaalleverancier’, is een misvatting. Vanzelfsprekend is maatwerk duurder dan standaard. Maar daarentegen is de klant verzekerd van een goed stuk gereedschap dat optimaal functioneert. Tijdig de specialist inschakelen levert geld op.

GEEN TOEPASSING TE GEK

In de advertentiecampagnes van de afgelopen jaren, stond de ‘uitdaging’ veelal centraal. Om nog eens te benadrukken dat (bijna) geen enkele
toepassing te gek is. Naast borstelstrippen voor o.a. de kassenbouw,
borstels voor veegmachines, metaalconstructie, beton- en steenfabrieken, offshore, scheepsbouw, motorenrevisie, installatie en ketelbouw,
composteerbedrijven, voedings- en geneesmiddelen industrie, maakt S&B ook borstels voor windturbines, olieskimmers, jachten en botsauto’s. Zelfs voor designklokken worden S&B borstelringen gebruikt. En wat te denken van koeien die zich door de borstels van S&B laten verwennen?!

KWALITEIT, CONTINUÏTEIT EN BETROUWBAARHEID

Voor S&B zijn dit de voorwaarden voor een langdurige relatie. Een
kwaliteitszorgsysteem staat garant voor een continue, hoogwaardige kwaliteit. Op computergestuurde, volautomatische machines wordt het
SuperBrush® assortiment geproduceerd. De SuperBrush® producten, die uit voorraad geleverd worden, vinden met name via de technische groothandel hun weg naar de eindgebruiker.

TECHNISCHE GROOTHANDEL: SPIN IN HET WEB

De opdracht voor het ontwikkelen voor en leveren van borstels aan productiebedrijven gebeurt vaak zonder tussenkomst van de groothandel. Die mist dus niet alleen de marge, maar doet tevens afbreuk aan zijn imago als ‘totaalleverancier’. Een veel gehoorde reactie is: “daar hebben we geen verstand van”. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: “Dáár zijn wij voor. Wíj het werk, sámen de marge”. Voor S&B is de groothandel de spin in het web.

TOEKOMST

S&B profileert zich als specialist in technische borstels en neemt als zodanig een sterke positie op de Nederlandse markt in. Voor zowel de vak- als de groothandel hebben wij een uitgebreid assortiment borstels in ons programma; voor de industriële gebruiker ontwikkelt S&B borstels ‘op maat’. Ontwikkelingen in de bedrijfstak industriële toelevering worden op de voet gevolgd. Wij staan open voor verbreding van het assortiment, maar (branche)vreemdgaan ligt niet voor de hand. Wij noemen ons niet voor niks ‘de specialist in technische borstels voor handel en industrie’

Start typing and press Enter to search